SK Sparta Řevničov

10. mistrovský zápas

Napsat komentář

Hrubě ovlivněné utkání sudím, ale i tak vezeme bod

TJ Roztoky

3:3 (2:2) 5:4 p.k.

SK Sparta Řevničov

10. kolo 16. 10. 2021 | 15:30

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. (Peterka) – Murčo, Urbanovič, Vait, Přibyl (Novák) – Skoupý L., Husák Jakub, Beneš, Kohout (Bohatý T.) – Skoupý F., Trejbal

Trenér: Tóth

Branky: Skoupý L., Skoupý F., Trejbal

ČK: Skoupý L., Fujera

Rozhodčí: Tvrz – Červený, laik Pastor

Po další domácí prohře přišlo utkání, které mělo být nesmírně těžké. Zajížděli jsme na půdu Roztok, které se pohybují v horní tabulce okresního přeboru. Poslední vzájemné utkání nastalo v minulé sezóně 2020-2021, to jsme dokázali na hostující půdě zvítězit 4:3. Dnešní utkání odřídil jako hlavní rozhodčí Tvrz, na lajnách mu vypomohl Jan Červený a laik z řad domácích Pastor.

Naše vstupy do zápasů, to je opravdu na pováženou. Ani v tomto zápase jsme nedokázali nástup soupeře zachytit a opět jsme zbytečně inkasovali. Na naší pravé straně se dostal k míči Hruška, posunul si míč lehce doprostřed a střelou na zadní tyč nedal Tomešovi sebemenší šanci, aby zakročil 1:0. Po inkasované brance se ale naše hra zlepšila a byli jsme herně lepším týmem, čehož jsme také dokázali zužitkovat v minutě dvacáté osmé. K míči se dostal Lukáš Skoupý, posunul si na střed hřiště a vypálil. Střela šla doprostřed brány, ale díky chybě gólmana Hůly skončila v síti, míč mu totiž propadl mezi nohama 1:1. Jenže uběhlo sedm minut a domácí příznivci mohli opět zvedat ruce nad hlavu. Okolo Kohouta si míč ve vápně posunul Merhaut a Kohout jej zcela nesmyslně zfauloval. Hráč domácích si přitom míč posouval z vápna směrem ven. K pokutovému kopu se postal jeden z nejzkušenějších Michal Čermák a proměnil, byť na jeho střelu si náš gólman sáhl 2:1. To ale nebylo v prvním poločase vše. Uběhlo dalších sedm minut a zase bylo srovnáno. Dostali jsme výhodu rohového kopu a této nabídnuté šance také náležitě využili. Na roh si naskočil Filip Skoupý a stanovil poločasový výsledek na 2:2.

O poločase přišla na naší straně změna. Na hrací plochu přišel Tomáš Bohatý, který nahradil ne zcela výrazného Kohouta. Hned se zadutím hlavního rozhočího bylo na obou akérech vidět, že ani jeden z týmů nebude chtít prohrát. Hrálo se hodně od podlahy, ale bohužel karty šli většinou pouze jedním směrem a to tím naším. Najednou se změnil i styl pískání a domácí byli rázem na koni. Další branka padla po rohovém kopu, když se dokázal prosadit nekrytý Špimr 3:2 a vrátil tak domácím opět vedení. Nicméně naše hra nebyla špatná a asi nikdo v tu chvíli nevěřil, že bychom nedokázali vyrovnat. Poté přišlo hrubé ovlivnění celého zápasu. Filip Skoupý se dostal do brejku a byl zcela evidentně zezadu faulován, ale k překvapení naprosto všech nebyl tento zákrok posouzen ani jako faul, takže místo jasné červené a našeho přímého volného kopu, se pokračovalo dále. To ovšem nevydržel Fujera a rozhodčímu dvakrát vyčinil a ten hned tasil dvě žluté a rudou, neuvěřitelné. Najednou plály emoce na hřišti a na střídačce. Nám se nakonec podařilo vyrovnat tři minuty před koncem, když se obranou probil Trejbal a nadvakrát dokázal prostřelit domácího gólmana 3:3. V nastavení ještě dostal po druhém faulu druhou žlutou a tudíž červenou Lukáš Skoupý. Utkání tedy dospělo do penalt.

Před penaltami jsme museli vystřídat gólmana z důvodu zranění a do brány se tak postavil Peterka. Nakonec se rozhodovalo v až úplně poslední sérii. Penalty zahájili domácí, ale kopali je s přehledem a náš gólman bohužel nedokázal ani jednu z nich zlikvidovat. V páté sérii nakonec jako jediný neproměnil Filip Skoupý a domácí brali druhý bonusový bod.

Dnešní utkání bylo bohaté na góly, zejména tedy v prvním poločase, kdy jsme viděli hnedne čtyři branky. Nejdříve náš strašný začátek, poté srovnání. Domácí si vzali své vedení zpět, ale ještě do poločasu jsme dokázali vyrovnat. Ve druhém poločase šli domácí opět do vedení, ale o vyrovnání se těsně před koncem postaral Trejbal. V penaltách byli bohužel šťastnější domácí. Další utkání sehrajeme na domácí půdě a bude to derby se sousedními Hředlemi a momentálně vedoucím celkem okresního přeboru. Utkání je naplánováno na sobotu 23.10.2021 od 14:30 SEČ.

Napsat komentář