SK Sparta Řevničov

11. mistrovský zápas

Napsat komentář

V domácím utkání dobrý výkon, ale smolný gól v závěru přisoudil body hostům

SK Sparta Řevničov

 
 

2:3 (0:2)

FK Hředle

11. kolo 23. 10. 2021 | 14:30

SK Sparta Řevničov: Peterka – Murčo (Kapr), Urbanovič, Vait, Přibyl – Tóth, Beneš, Skoupý L., Skoupý F., Husák Jakub (Fujera) – Trejbal

Trenér: Tóth

Branky: Husák Jakub (P), Přibyl

Rozhodčí: Linhart – Kvítek, Tichý

Jedenácté kolo bylo pro všechny příznivce kopané rozhodně velmi atraktivní. Do Řevničova přijely v derby zápase Hředle, které jsou na vedoucí příčce celého okresního přeboru. Poslední vzájemné měření sil bylo v minulé sezóně a v utkání zvítězil soupeř 3:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Linhart, na lajnách mu vypomohli Kvítek a Tichý.

Začátek tohoto těžkého utkání jsme tentokráte zvládli velmi dobře a po delší době jsme neinkasovali. Tak trochu jsme vyčkávali, s čím soupeř přijde a snažili se poctivě bránit. První velkou šanci mělo naše mužstvo a postaral se o ni Tóth. Rohový kop zahrál Kuba Husák na přední tyč, Tóth jej hlavou lízl a ten skončil bohužel pro naše barvy těsně vedle vzdálenější tyče soupeřovy svatyně. První branky se dočkala početná enkláva fanoušků ve dvacáté minutě. Hosté rozehráli rohový kop na přední tyč, kde jsme si nepohlídali Bechnera a ten hlavou uklidil po zemi k tyči 0:1. Soupeř byl v těchto minutách více na míči a snažil se o pojišťující branku. To se mu nakonec také velmi šťastně povedlo. Vait byl v souboji s hostujícím hráčem, míč se snažil ukopnout, ale pouze jej postrčil na velké vápno, kde stál zrovna v tu chvíli Sláma a placírkou poslal míč k pravé tyči 0:2. Náš celek měl možnost snížit Kaprem, který musel bohužel nahradit zraněného Murča. Jenže v poslední chvíli byl na velkém vápně zablokován a nic z toho nebylo. Důležitá situace se odehrála v úplném závěru prvního poločasu na naší polovině, když byl po faulu na Vaita vyloučen po dvou žlutých kartách Adam Vitner. Poločas i tak vyhráli hosté o dvě branky.

Do druhého poločasu vstoupilo naše mužstvo aktivně, ono to v podstatě jinak ani nešlo a obraz hry se oproti prvnímu poločasu obrátil. Náš celek se snažil hledat díry v hostující defenzivě, ale nedařilo se nám to tak, jak jsme si představovali. Snížit se nám podařilo až později a to v minutě padesáté šesté z pokutového kopu. Prodrali jsme se do vápna, Malinovský špatně načasoval výběh a skokem pod nohy musel nedovoleně zastavit našeho hráče a foukala se pentle. Té se ujal Kuba Husák a s naprostým přehledem ji také proměnil 1:2. Rázem to bylo o jeden gól a zase bylo o co hrát. Náš celek musel z hranice velkého vápna podržet Peterka, když střelu Slámy z přímého volného kopu mířící do prava nahoru, dokázal vyrazit do bezpečí. Trochu netradičně se mohl postarat o vyrovnání Urbanovič, který ve snaze odcentrovat překvapil asi nejenom Malinovského, ale také všechny ostatní přítomné a centr padal přímo do šibenice. Malinovský nakonec dokázal s vypětím všech sil vytáhnout na rohový kop. Tentýž hráč měl smůlu při následném rohovém kopu, když na zadní tyči šla jeho hlavička kousek vedle brány. Nakonec se nám přeci jen podařilo vyrovnat. Přibyl natáhl k dalekonosné střele, která překvapila Malinovského a zapadla doprostřed pod břevno 2:2. Bohužel remízový stav jsme neudrželi, když jsme inkasovali po autovém vhazování téměř u rohového praporku. Benešovi se nepovedl odkop, míč mu propadl pod nohou a dostal se ke Slámovi a i když byl na těsno bráněn, dokázal špičkou posunout na volného Raise a ten z prostoru okolo penalty trefil přesně k levé tyči. To byla obrovské smůla a řekl bych, že i nazasloužená branka, která znamenala pro náš celek již několikáté utkání, které jsme prohráli nejenom o gól, ale také výsledkem 2:3.

Dnešní utkání jsme sice chytili začátek, ale aktivním hostům se i tak do poločasu přeci jenom podařilo vstřelit dvě branky. Pak ale obdrželi červenou kartu a ve druhém poločase se obraz hry obrátil. Šli jsme do toho naplno a podařilo se nám vyrovnat. Bohužel minutu před koncem jsme inkasovali z nedůrazu v našem vápně třetí branku a bylo hotovo. Bohužel všechny body si nakonec odvezly Hředle. Další utkání sehrajeme v sobotu 30.10.2021 od 14:00 SEČ na půdě Jesenice.

Napsat komentář