SK Sparta Řevničov

12. mistrovský zápas

Napsat komentář

Z Jesenice s velmi důležitým vítězstvím

FC Jesenice

3:4 (1:1)

SK Sparta Řevničov

12. kolo 30. 10. 2021 | 14:00

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. – Urbanovič, Beneš, Vait, Fujera (Kohout) – Tóth, Husák Jakub (Novák), Skoupý L., Skoupý F. – Trejbal, Kapr

Trenér: Tóth

Branky: Kapr 3x, Kohout

Rozhodčí: Vodrážka – Brejník, Tichý

Po domácím smolném zápase s lídrem tabulky jsme se vydali do Jesenice a to s jasným cílem vydolovat za každou cenu tři body, jelikož už nebylo cesty zpět. Poslední měření sil s Jesenicí proběhlo v sezóně 2019-2020 a podařilo se nám na hostující půdě zvítězit 3:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Vodrážka, na lajnách mu vypomohli Brejník a Tichý.

Dnes jsme nemohli počítat s Přibylem, Peterkou, Tomášem Bohatým, Petráčkem, Pedálem, Murčem a Hanzlíkem. I tak jsme ale odjeli plní odhodlání poprat se o vítězství. Do utkání jsme vstoupili dobře a drželi jsme míč na svých kopačkách. Do první vážnější šance se dostal hned na začátku Tóth, když si našel míč z rohového kopu, ale svoji hlavičku poslal těsně nad břevno. Nakonec se nám povedlo dobrý start do utkání využít hned v páté minutě. Po pravé straně utekl Filip Skoupý, poslal přihrávku na Trejbala, který ještě vedle sebe posunul na úplně volného Kapra. Ten se s ničím nemazlil a urugvajským bodlem poslal merunu přesně k tyči 0:1. To byl snový začátek, na který nejsme vůbec ale vůbec zvyklí :). Nicméně místo toho, abychom se uklidnili, jsme inkasovali hned za další čtyři minuty vyrovnávací branku. Stoper domácích se zjevil na velkém vápně, vyslal pumelici na Tomeše, který míč vyrazil a bohužel jako první dobíhající byl Jeníček. Ten si míč ještě posunul do strany a dával placírkou do prázdné 1:1. Hra se poté vyrovnala a k vidění bylo strašně moc nevynucených chyb na obou stranách. Nám lopta při zpracování uskakovala, domácí zase neměli vůbec přesné rozehrávky. Do vedení nás mohl poslat Kapr, který se vyhnul offsidové pasti a šel ze strany sám na gólmana. Zakončil dobře, ale míč se odrazil pouze od tyče zpět do rukavic domácího gólmana. Na druhé straně domácí podnikli akci po levé straně, přišel centr, ale zakončení domácího borce ve vápně bylo hodně nepřesné. První poločas další branku nepřinesl a skončil tak 1:1.

Před druhým poločasem jsme si lehce zvýšeným hlasem v kabině něco řekli. Do středu zálohy šlo duo Skoupých, na levého beka se postavil Tóth, levého záložníka obsadil Vait a na pravou stranu zálohy se posunul Kuba Husák. Bohužel hned za tři minuty jsme vyrobili zbytečný faul těsně za velkým vápnem. K tomu se postavil Brda a využil toho, že zeď nadskočila a poslal míč pod ní přesně k tyči, Tomeš byl v tomto případě bez šance 2:1. Museli jsme zabrat, pokud jsme si chtěli z tohoto utkání nějaký ten bodík odvézt. Vyrovnání přišlo hned záhy a to po další uplynulé minutě. Na rohový kop si na přední tyči naskočil Kapr a poslal hlavou míč přesně pod břevno 2:2. Naše hra se potom zlepšila a kombinačně jsme na tom byli rozhodně lépe než soupeř. Velkou šanci měl na levé straně Lukáš Skoupý, který byl sám před brankářem, ale trestuhodně přestřelil. Lépe se nevedlo ani Filipovi Skoupému, který se zjevil na velkém vápně zcela osamocen, ale placírkou poslal míč hodně vedle brány. Skórovat se nám povedlo až v minutě šedesáté první. Tóth šajtlí pravé nohy vysunul za obranu Kapra, který si míč zpracoval a doslova jej propasíroval mezi nohama Kalaje 2:3. Domácí se snažili s utkáním něco udělat, ale měli to těžké. Když už se dostali do šance, zhatil jí výběhem Tomeš, aby při téže situaci ještě „vykoupal“ klouzajícího Jeníčka zaseknutím míče na opačnou stranu a následně v poklidu rozehrál na svého spoluhráče doprostřed hřiště. Nám se povedlo pět minut před koncem utkání odskočit do dvoubrankového vedení. Devět minut stačilo Kohoutovi, aby si našel na zadní tyči propadlý míč z rohu a levačkou jej uklidil do sítě 2:4. Pak se nám ovšem zranil Vait a do utkání již nezasáhl a vzhledem k tomu, že na střídání již nikdo nebyl, dohrávali jsme v deseti. Domácím se nakonec podařilo šťastnou střelou za vápnem přesně k tyči snížit, běžela devadesátá minuta 3:4. Z domácích řad musel ještě odstoupit Brda, jelikož si udělal něco s nohou a nemohl utkání dohrát. Za ošetřování se ještě nastavovalo nějakých pět, možná šest minut. Domácí se ještě dostali k jednomu centru, hlavičkoval Jeníček, ale Tomeš jeho zakončení vychytal. To bylo také vše a bereme tři body.

Dnešní utkání bylo hektické. Šli jsme sice brzo do vedení, ale za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Vstup do druhého poločasu lépe využil domácí celek a šel poprvé v utkání do vedení. Nicméně za minutu bylo srovnáno. Pak se nám podařilo odskočit narozdíl dvou branek. Domácí už pouze snížili a všechny body a hlavně důležitá výhra putuje k nám do Řevničova. Další a také poslední utkání podzimní části je naplánováno na sobotu 06.11.2021 od 14:00 SEČ. Soupeřem nám bude rezerva Tatranu Rakovník.

Napsat komentář