SK Sparta Řevničov

5. mistrovský zápas

Napsat komentář

Po špatném výkonu nebereme na domácí půdě ani bod

SK Sparta Řevničov

0:3 (0:1)

SK Senomaty

5. kolo 22. 9. 2019 | 16:30

SK Sparta Řevničov: Peterka – Beneš, Bohatý T., Hanzlík, Murčo – Husák Jakub (Urbanovič), Skoupý F., Bohatý P., Kolek (Tóth) – Husák Jan, Kapr (Vait)

Trenér: Tóth

Asistent: Šrytr, Bobák

Rozhodčí: Týče Vladimír – Beneš Adam, Tichý

Delegát: Vyhnanovský

Po vydřeném vítězství na půdě Olešné jsme na domácí půdě přivítali celek Senomat. Bylo to měření dvou celků s devítibodovým ziskem. Utkání odřídil jako hlavní sudí Vladimír Týče, na lajnách mu vypomohli Adam Beneš a Tichý. Utkání přihlížel delegát Vyhnanovský.

Opět jsme se nesešli v optimální sestavě, ale to už je asi normální. Pro nemoc chyběl Lukáš Skoupý, pro pracovní povinnosti Pedál, pro zranění stále Fujera, na 100% fit nebyl ani Vait, Tóth, Urbanovič a Petráček. Do utkání jsme však vstoupili velmi dobře a soupeře zatlačili. Drželi jsme míč a dobře kombinovali. Bohužel naší největší slabinou bylo vůbec nějaké zakončení. O jedno takové se pokusil z pravé strany Kolek, ale oklepal pouze šišky ze stromů za bránou. Mnohem lepší se vyvíjela situace na levé straně. Tam se dostal jeden na jednoho Pavel Bohatý, udělal kličku směrem doprostřed, ale ten správný okamžik pro zakončení prováhal a pak už trefil pouze hradbu těl před sebou. Hosté přijeli s jasnou taktikou a to takovou, že fotbal praktikovat nebudou. Bohužel při jejich ojedinělé šanci a rohovém kopu se dostali do vedení. Pavel Bohatý „brnkl“ o paty hostujícímu útočníkovi a foukala se pentle. Tu si vzal na starosti zkušený Fojtík a míč do brány dostal. Nicméně s obrovským štěstím, našemu gólmanovi nechybělo mnoho, aby jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče. Jenže pak přišel totální útlum, branka nás posadila na zem  a nic nám nevycházelo. Vrátivší se Beneš si nevšiml ve vápně hostujícího útočníka a při snaze vyvézt balón si jej hodně předkopl a musel hasit skluzem na dlouhou nohu. A mohlo být ještě hůře, kdyby hráč se zajímavou přezdívkou „mašinka“ nestál v postavení mimo hru, jinak by to bylo již o dva góly. Do konce poločasu se již nic zajímavého neudálo, nedokázali jsme si souvisle přihrát, byla znát nervozita a byli jsme hodně podráždění.

O poločase jsme si v kabině něco řekli, ale asi jsme byli myšlenkami někde jinde. Výkon to ani ve druhém poločase rozhodně nebyl hodný Sparty Řevničov. Udělali jsme jedno střídání, kdy na hrací ploše Kapra nahradil mladík Vait. Byl to také právě on, kdo měl v minutě padesáté páté obrovskou šanci na srovnání. Jan Husák mu přistrčil do vápna na levé straně, náš hráč to měl na svoji silnější nohu, ale trefil pouze nohy gólmana. Pak jsme vypadli ze hry úplně, hosté se s ničím nepárali, hráli to pěkně od podlahy, vyloučen měl být Kučera, který už jednu žlutou měl a poté zezadu nevybíravě atakoval našeho hráče. Bohužel v Řevničově asi červené k dostání nejsou. Když jsme chtěli posílit ofenzivu, dostaneme gól. Ale nutno říci naprosto zbytečný. Beneš se snažil vyvést balón, ale při změně směru mu podklouzla noha a hostující hráč Dmytro šel sám na gólmana. S ničím se nepáral, kopačák si navedl až do vápna a podél Peterky rozvlnil černobílou síť. Jenže uběhly další čtyři minuty a bylo hotovo. Hudák dostal přihrávku mezi naše beky, vyhnul se postavení mimo hru a už si to mašíroval sám. Peterka se jej sice ve vápně pokoušel oběma rukama stáhnout, ale hostující útočník to ustál a pak dával do prázdné kasy. Pak jsme se sice ještě snažili, ale na naše kopačky se vkradla snad ještě větší nepřesnost, než tomu bylo po celý zápas. Hosté si poté utkání již pohlídali a asi po právu, i vzhledem k našemu matnému výkonu, berou tři body.

Dnešní utkání nebylo vůbec dobré. Na začátku sice tlačíme, ale nezakončíme. Pak dostaneme zbytečný gól z pokutového kopu a od té doby na hřišti jakoby nejsme. Druhý gól po obrovské chybě, třetí jakbysmet a je hotovo. Nedá se nic dělat, hlavy vzhůru a jedeme dál. Příští víkend v sobotu 28.09. 2019 od 16:00 do Jesenice.

Napsat komentář