SK Sparta Řevničov

9. mistrovský zápas

Napsat komentář

Bída na domácí půdě pokračuje i nadále

SK Sparta Řevničov

0:3 (0:3)

FK Hředle

9. kolo 20. 10. 2019 | 15:30

SK Sparta Řevničov: Peterka – Pedál, Bohatý T., Vait, Murčo – Tóth (Husák Jan), Husák Jakub, Skoupý L., Skoupý F. – Urbanovič (Kolek), Kapr (Petráček)

Trenér: Tóth

Asistent: Šrytr, Bobák

Rozhodčí: Bázler – Jandák, Loder

Po vydřené remíze na půdě Městečka nás čekalo další domácí utkání. Tentokráte to bylo utkání o to pikantnější, že se jednalo o derby. Na náš pažit přijely Hředle. Utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní sudí Bázler, na lajnách mu vypomohli Jandák a Loder.

Do dnešního utkání jsme opět nemohli počítat s Pavlem Bohatým, chyběl i zraněný Beneš, dále Hanzlík a až na druhý poločas dorazil Honza Husák. Úvod utkání měl lepší soupeř, který držel míč na svých kopačkách a snažil se směrem dopředu něco vymyslet. Dostávali jsme se pod tlak zejména z toho důvodu, že jsme byli ve středu hřiště pravidelně v početní nevýhodě. Z toho také rezultovala první branka. Soupeř se opět ze stran natlačil doprostřed, kde jsme nechali si zběhnout z levé strany Slámu. Ten se dostal až do vápna a ve snaze ukopnout mu balón, se lopta odrazila od jeho nohy a velkým obloukem spadla na břevno. U dorážky byl poté první Čuda a už pouze doklepával téměř do prázdné brány. Bohužel i nadále jsme pokračovali ve špatné hře. Chybělo nám snad všechno, co v takovémto zápase snad chybět může. Neměli jsme pohyb, nedokázali jsme si kloudně nahrát, nepodrželi jsme balón, přicházeli zbytečné ztráty. To všechno byla voda na mlýn soupeře. Za dalších deset minut jsme prohrávali o dvě branky. V našem vápně vznikl závar, nedokázali jsme odkopnout do uctivé vzdálenosti, míč si našel Sláma a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Na druhé straně jsme se dostali pouze do zakončení Kuby Husákem, který ale mířil doprostřed a Kaprem, který ale střílel z velké vzdálenosti a gólmana soupeře to překvapit nemohlo. Uběhlo jedenáct minut a bylo to už o tři góly. Byla to téměř totožná situace jako u gólu prvního. Opět jsme chtěli míč odkopnout, ten se odrazil nešťastně do vzduchu a padal do brány. Peterka sice míč vytáhl, ale dobíhající Hladký jej tělem dotlačil do brány. První poločas, to byl poločas hrůzy a velmi špatného výkonu.

Druhý poločas jsme chtěli začít aktivně a pokusit se co nejdříve vstřelit branku. Trochu jsme prohodili posty, ale soupeř se nemusel nikam hnát. Nám se podařilo trochu dostat do hry, ale vytvořit si nějakou větší šanci, to byl dnes nadlidský úkol. Do hry přišel Honza Husák a snažil se to trochu rozhýbat, podržet balón vepředu a vytvořit pro naše mužstvo nějakou tu standardku. To se sice v některých případech povedlo, ale hosté vždy dokázali centr odvrátit do bezpečí. Naopak byli to právě oni, kdo hrozil z protiútoků. Naše ledabylé ztráty uprostřed hřiště vinou špatného zpracování, či špatné rozehrávky nebo nedostoupení soupeře, to byl markantní rozdíl mezi oběma celky. Několikrát nás musel z úhlu podržet Peterka, abychom měli alespoň teoretickou šanci se zápasem ještě něco udělat. Na druhé straně jsme si vypracovali čtyři rohové kopy za sebou. Jenže buď to vytáhl na další roh Malinovský nebo odhlavičkoval soupeř vždy do bezpečí. Čas utíkal a bylo čím dál více jasné, že na body ani v tomto dalším domácím utkání nedosáhneme. Utkání už se pak v podstatě pouze dohrávalo. Hosté se nemuseli nikam tlačit a náš celek, byť chtěl, nešlo mu to. Drhlo to ve všech směrech, a proto nám nebyl přán ani ten čestný úspěch. Ještě musíme po zápase pochválit trio sudích, kteří utkání odpískali s naprostým přehledem a po celou dobu měli utkání plně pod kontrolou.

Co k tomu říci. Opět jsme nedokázali na domácí půdě bodovat a opět jsme fanoušky nepotěšili. Stává se to snad už jakýmsi pravidlem, že doma prostě nebodujeme. Do utkání vstoupil lépe soupeř, což dokázal v rozmezí jedenácté až dvaatřicáté minuty vyjádřit třemi brankami. Druhý poločas byl sice o trochu lepší, ale vstřelit branku se nám bohužel nepodařilo a tak odcházíme z tohoto utkání bez bodu. Další utkání sehrajeme v sobotu 26.10. 2019 od 14:30 SEČ v Pustovětech.

Napsat komentář