SK Sparta Řevničov

17. mistrovský zápas

Napsat komentář

Čtyřminutovka rozhodla o třech bodech pro naše mužstvo

SK Sparta Řevničov

4:3 (0:1)

FK Kněževes

17. kolo 16. 4. 2022 | 16:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Bohatý T. (Sedlák), Vait, Murčo – Beneš, Bohatý P., Kočí, Husák Jakub – Kapr (Kohout), Husák Jan

Trenér: Tóth

Asistent: Bobák

Branky: Kočí, Kapr, Husák Jan, Tóth

ŽK: Bohatý T., Kočí

Po velmi nevydařeném domácím vystoupení proti Olešné jsme nastoupili k dalšímu zápasu na domácí půdě. Tentokráte nám byla soupeřem Kněževes. Ta se pohybuje prozatím na třetí příčce a na podzim jsme na soupeřově půdě prohráli těsně 3:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Kozák, na lajnách mu vypomohli Sabo a Blokeš.

Dnes nemohli z různých důvodů nastoupit Přibyl, Fujera, Pedál, Urbanovič a Petráček. Do zápasu vstoupila obě mužstva opatrně. Bylo vidět, že ani jedno z mužstev nechce udělat chybu. Mírně aktivnější ale bylo naše mužstvo, které vědělo, že dnes musí podat nadstandardní výkon, pokud chce uspět. Zmínit ze začátku můžeme pouze naše zakončení z kopačky Pavla Bohatého, Kuby Husáka, ale nikterak nebezpečné. Se všemi pokusy si hravě poradil Lenner. Na druhé straně si domácí vypracovali několik přímých volných kopů, ale z nich také nezapršelo, jelikož nebyly zahrány tak precizně, aby mohli hosté celou situaci zakončit. Obrovská šance se naskytla na druhé straně, když se do brejku dostal Honza Husák, ale levačkou trefil pouze vzdálenější tyč. Nakonec se skóre utkání měnilo po takové akci neakci. Ztratili jsme míč, soupeř pronikl po naší levé straně, přišla prudká přihrávka malým vápnem až na zadní tyč, kde dával do prázdné Kejla 0:1. Náš celek měl dobré situace. Jednu z nich ale mohl lépe vyřešit Kapr, který postupoval z levé strany, ale zbytečně brzo volil přihrávku do vápna, kam si pro míč došel hostující gólman. První poločas byl vyrovnaný, ale do kabin odcházelo spokojenější mužstvo Kněževsi.

Do druhého poločasu jsme šli ale s velkým odhodláním tento nepříznivý vývoj zlomit. Měli jsme herní převahu, ale nedařilo se nám vstřelit branku, neřešili jsme dobře situace. Nakonec jsme za to byli zase ztrestáni z ojedinělého protiútoku. Na naší pravé straně jsme nechali volného hráče, který si to namířil do vápna a přihrávkou do malého vápna na přední tyči našel Fiška a bylo to 0:2. Po tomto gólu to nevypadalo s naším celkem vůbec dobře. Jenže ihned po rozehrání našel dlouhým nákopem za obranou Kočího kapitán Beneš a ten střelou podél gólmana ihned snížil 1:2. I nadále jsme byli aktivní a vyrovnat mohl po závaru ve vápně Tóth, ale trefil pouze tělo gólmana. Vyrovnání se domácí enkláva dočkala až později. Měli jsme rohový kop, který sice nevyšel podle představ, ale míč se vrátil na kopačky Kuby Husáka, který poslal centr na zadní tyč, kde se zjevil Kapr a vyrovnal 2:2. Začínalo se tudíž zase od začátku. Vyrovnaný stav ale vydržel pouhé dvě minuty. Na velkém vápně vyškolil stopera Honza Husák a podél gólmana poslal náš celek do zaslouženého vedení 3:2. Naše čtyřminutovka byla drtivá a za další dvě minuty jsme vedli již o dvě branky. Na rohový kop Honzy Husáka si na zadní tyči naběhl Tóth a poslal jej placírkou levé nohy přesně k tyči 4:2. Hned to bylo veselejší, ale i tak jsme utkání v klidu nedohráli. Šest minut před koncem jsme podcenili dlouhý nákop Lennera, který propadl za našeho obránce. Útočník soupeře si míč zpracoval a na penaltě našel nabíhajícího Kyncla, který procedil míč mezi nohama Peterky 4:3. Zbývající minuty jsme si ale pohlídali a bereme tři body.

Dnešní utkání začal lépe soupeř a šel do dvougólového vedení. Nám se podařilo záhy snížit a byli jsme opět v zápase. Nakonec o osudu rozhodla naše čtyřminutovka, kdy jsme soupeři nasázali tři branky. Ten už pouze korigoval na konečných 4:3. Další utkání sehrajeme v sobotu 23.04.2022 od 17:00 SEČ. Soupeřem nám bude Městečko.

Napsat komentář