SK Sparta Řevničov

6. mistrovský zápas

Napsat komentář

Po nepřesvědčivém výkonu i tak vezeme ze Slabec tři body

TJ Slabce

2:3 (1:2)

SK Sparta Řevničov

6. kolo 9. 9. 2023 | 13:30

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. – Tóth, Bohatý T. (Jun), Hanzlík (Přibyl), Sedlák Jiří – Beneš, Čech, Vait, Sedlák Jan (Pedál) – Murčo, Kapr (Fujera)

Trenér: Pedál

Branky: Vait, Čech, Fujera

ŽK: Jun

Rozhodčí: Beneš Vladimír – laik Klekner, laik Loskot

Po velmi povedeném zápase s Olešnou nás čekalo další těžké venkovní utkání. Tentokráte jsme zavítali do Slabec, kde jsme se se poměřili s domácím mužstvem, které zatím neztratilo ani bod. S tímto celkem jsme se naposledy utkali v sezóně 2019 – 2020. Ve Slabcích jsme v podzimní části zvítězili 7:2. Na jaře se nehrálo, jelikož byly soutěže zrušeny pro COVID. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Vladimír Beneš, na lajnách mu vypomohli laici, z domácích Klekner, z našich řad Loskot.

Dnes jsme nemohli do zápasu počítat s Kočím a Petráčkem, naopak byl připraven po dlouhé rekonvalescenci Pedál, po dvouzápasové pauze se vrátil také Jun a po menším zranění také Čech. Do utkání udělal trenér dvě změny. Do středu zálohy se postavil právě Čech, do útoku šel Kapr místo Fujery. Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a o první takový výpad se postaral Honza Sedlák, který prošel až před vápno, ale nenašel ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů. Slabečtí hrozili zejména z rychlých protiútoků a těžili z našich ztrát a že jich bylo tedy požehnaně. Nám se dlouho nedařilo dostat do vážnější šance, kdy jsme to ze začátku zkoušeli zejména po pravé straně, ale tam dnes neměl úplně svůj den Honza Sedlák, kterého dnes míč neposlouchal tak, jak by si představoval. Nám se povedlo dostat snad do dvou zakončení, ale Honza Sedlák a Vait branku bohužel netrefili. A tak se trestalo na straně druhé. Ztratili jsme zbytečně míč, domácí jej nakopli za obranu na Konopáska, který šel sám na našeho gólmana. Tomu udělal kličku a levou nohou poslal míč do brány a nezabránil tomu ani skluzující Tóth 1:0. To byla studená sprcha pro naše mužstvo. O vyrovnání se mohl postarat Kapr, který byl na hranici velkého vápna, ale místo střely ještě volil zbytečnou přihrávku do strany na Vaita, který z úhlu bránu netrefil. Za šest minut se nám podařilo z takové nezištné situace vyrovnat. Míč se dostal přes celé vápno až do strany na Vaita, který tentokráte trefil levačkou přesně pod břevno 1:1. Po vyrovnávací brance jsme se snažili strhnout vedení na naši stranu, ale ani Kapr bodlem, ani Honza Sedlák nedokázali domácího gólmana překonat. Povedlo se to až Čechovi, kterého za obranu vysunul českou uličkou mezi stopery Kapr. Náš hráč i s notnou dávkou štěstí dokázal gólmana pod břevno prostřelit 1:2. Nás ještě od vyrovnání podržel Tomeš, který vyrazil tvrdou střelu z velkého vápna. První poločas jsme tak vyhráli o jednu branku.

Před druhým poločasem bylo v kabině rušno, což samo sebou bylo logickým vyústěním naší nepřesvědčivé hry v prvním poločase. Trenér provedl střídání, kdy ze hřiště odstoupil Kapr a Hanzlík. Na levého beka se postavil Přibyl, do útoku šel Fujera. Začátek druhého poločasu nás ale nezastihl ve vůbec dobré formě. Přenechali jsme iniciativu soupeři, neobsazovali hráče, zbytečně ztráceli jednoduché míče a naše řešení útočných akcí bylo hodně špatné. Z toho nakonec vyplynulo vyrovnání, kdy chtěl Tóth levačkou dávat dlouhý balón po lajně na Přibyla, ale levačkou hráče nepřekopl. Domácí šli do útoku, poslali přihrávku do vápna, kam vyběhl Tomeš a míč chytil. Vypadalo, že chytil, ale následně mu vypadl a i když jsme i následně mohli míč odkopnout, nestalo se tak a Konopásek už jen dorazil do prázdné 2:2. Do konce v tu chvíli chybělo nějakých třicet minut a s naším výkonem bylo jasné, že bude těžké vstřelit třetí branku. I když se za velkým vápnem dostal do zakončení Honza Sedlák, Čech nebo Fujera, byly to slabé střely, se kterými si domácí gólman vždy dokázal poradit. Asi největší tutovky v průběhu druhého poločasu zazdil právě Honza Sedlák s Fujerou. Sedlák šel na gólmana sám a bohužel zvolil špatné řešení, když chtěl gólmanovi udělat kliču, který to vystihl a míč chytil. Naopak Fujerovi naservíroval na malé vápno Murčo, ale náš hráč bohužel trefil jediného stojícího hráče před sebou. Domácí měli také obrovskou šanci, když jsme propadli na levé straně. Vnikli do vápna a vyslali tvrdou střelu, ale Tomeš pohotově vyrazil. Už to vypadalo, že se budou body dělit, když v tu chvíli udělali naprosto školáckou chybu domácí. Na jejich levé straně chtěl vracet míč gólmanovi levý bek, ale nahrál jej přímo Fujerovi, který obešel gólmana a dával do prázdné 2:3. V nastavení nám ještě utekl Konopásek, kterého fauloval Jun a jen díky bohu, že nebyl úplně poslední, vyfasoval pouze žlutou kartu. Domácí více než slibně vyhlížející standardku proměnit nedokázali, když střelu Čihy vyhlavičkoval na penaltě na rohový kop Fujera. Následný rohový kop přišlo ještě zakončení na zadní tyči, ale pro domácí pouze do boční sítě. V samotném závěru se na hřiště podíval i Pedál, pro kterého to byl start bez čtyřech dnů přesně po dvou rokách. Tentýž hráč se mohl nakonec v závěru zapsat i do statistik, ale svoji hlavičku ve vápně poslal nad bránu. Utkání jsme tak s notnou dávkou štěstí zvládli a vezeme důležité tři body.

Dnes to od našeho mužstva byl slabý výkon. Nefungovalo nám snad vůbec nic. Domácí šli po naší chybě v polovině první půle do vedení, ale náš celek ještě do poločasu dokázal skóre otočit. Ve druhém poločase jsme nechali hrát soupeře a přišlo vyrovnání. Následně jsme neproměnili několik tutovek a mohlo nás to mrzet. Jenže ke konci domácí fatálně zaváhali, když špatně rozehráli a Fujera nám vystřelil více než šťastné vítězství. Další utkání sehrajeme v Lícha aréně v neděli 17.09.2023 od 16:30 SEČ. Soupeřem nám budou Kolešovice.

Napsat komentář