SK Sparta Řevničov

1. mistrovský zápas

Napsat komentář

V Sýkořici jsme odehráli smolné utkání a vyrovnali až ke konci

Sokol Sýkořice

1:1 (0:0)

SK Sparta Řevničov

1. kolo 22. 10. 2023 | 15:30

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. – Jun (Pedál), Bohatý T., Vait (Hanzlík, Petráček), Sedlák Jiří – Beneš, Čech (Přibyl), Kočí M., Murčo – Kapr, Sedlák Jan

Trenér: Pedál

Branka: Kapr

Rozhodčí: Kozák – Hamouz, Broum

Delegát: Titlbach

Po vysoké domácí výhře zajíždělo naše A mužstvo do Sýkořice. S tímto celkem jsem naposledy hráli v sezóně 2018 – 2019. Byly z toho výsledky 7:0 a 2:1. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Kozák, na lajnách mu vypomohli Hamouz a Broum. Jako delegát dorazil Titlbach.

Dnes jsme do zápasu nemohli počítat s Fujerou, Pavlem Bohatým a stále Tóthem. Naopak od začátku již nastoupil Beneš. Začátek utkání a vlastně celý první poločas jsme nehráli vůbec optimálně. Ba nopak hráli jsme pod svoje možnosti. Domácí hráli jednoduše, jelikož si byli vědomy těžkého terénu a vesměs hráli dlouhé nakopávané míče na vysoké hráče. Náš celek se snažil hrát po zemi, ale z toho bylo spousty ztrát. Buď nás míč neposlechl při zpracování nebo jsme špatně rozehráli. Z toho těžil právě soupeř, který se ihned na začátku dostal do slibného zakončení, ale bránu vysoko přestřelil. V prvním poločase jsme mohli počítat v podstatě pouze šance domácího celku. Vždy to mělo stejnou písničku. Místo toho, abychom hráli jednoduše, stále něco vymýšlíme. V další velké šanci se objevili opět domácí, ale zakončení z hranice velkého vápna těsně minulo levou tyč. Naše šance by se daly spočítat na jedné ruce, ale jedno měly stejné a to přívlastek velkých. V první se zjevil Honza Sedlák, když šel ze strany sám na gólmana, ale levačkou poslal míč vedle brány. Lépe se nevedlo ani Murčovi, ke kterému se u hranice velkého vápna odrazil míč, ale náč hráč placírkou trefil pouze břevno. Na druhé straně šel sám domácí hráč na Tomeše, který špatně vyběhl a mohl z toho být malér. To by si ale domácí hráč na poslední chvíli nesměl stoupnout na balón. Následné zakončení bylo slabé a s tím si Tomeš poradil. Sýkořičtí měli v prvním poločase snad šest nebo sedm dobrých šancí, ale jejich střelecká potence zůstala tu někde v dáli u Berounky. Bohužel nám se vše začalo sypat již v sedmé minutě, když nešťasně dopadl Čech a musel být střídán. Za deset minut ho následoval také Vait. Do hry přišel Přibyl a Hanzlík.

Do druhého poločasu jsme žádnou změnu neudělali a šli do ní se sestavou, která dohrála poločas první. O poločase jsme si na střídačce něco řekli a vstup do druhé půle byl o poznání lepší. Konečně jsme pochopili, že sýkořické hřiště rozhodně není na nějaké velké kombinování. Akce jsme se snažili zjednodušit s minimem doteků uprostřed hřiště. Také domácí obrana se tak musela mít na pozoru. Několikrát utekl Honza Sedlák, ke střele se dostal Kapr, ale nezapršelo. Naopak branka padla paradoxně na druhé straně. Nedokázali jsme odkopnout míč dále než na velké vápno a nakonec z toho rezultoval rohový kop. Ten si domácí rozehráli nakrátko a svoji levačku utáhl na zadní tyč Hityk 1:0. Soupeř se ještě více zatáhl a jeho slova byla jasná. Nic nevymýšlet a vždy to jednoduše kopnout dopředu. Nám se povedlo z pravé strany několikrát ohrozit branku, ale přihrávka Honzy Sedláka nenašla ve vápně svého adresáta. O něco lépe se mu vedlo v jeho druhé šanci, ale trefil pouze bližší tyčku. Kousek za velkým vápnem to zkusil také Kapr, ten ale o kousek minul levou tyč. Ze střední vzdálenosti se o zakončení pokoušel i Beneš, ale jeho střely byly zblokovány na hranici velkého vápna. Na druhé straně mohli jít domácí do dvougólového vedení, ale z pravé strany ve vápně trestuhodně přestřelili. Lépe se nevedlo ani po centru z pravé strany, když na zadní z malého vápna přehlavičkovali. A když se nevedlo lépe ani po úprku středem, nakonec udeřilo na opačné straně. Pro dlouhý míč si šel domácí gólman, ale situaci špatně odhadl a míč vyrazil ke Kaprovi, od kterého se odrazil až do brány. Konec se nesl v tom duchu, že náš celek chtěl urvat tři body. Do šance se probíjel i Murčo, ale kousek na míč ve vápně nedosáhl, aby jej doklepl do brány. Na druhé straně měli několik nebezpečných situací i domácí, ale ani ty je neproměnili. Smolný zápas nakonec završila další dvě zranění. Odstoupit musel Jun a Hanzlík. Utkání nakonec skončilo asi i spravedlivou remízou.

Dnešní zápas se nedá moc hodnotit. V první půli jsme předvedli matný výkon a pouze vinou nemohoucnosti soupeře jsme neinkasovali. Domácí šli nakonec do vedení v pasáži, kdy jsme byli herně lepší, ale jedna situace a špatný odkop rozhodl o inkasované brance. Šťastné vyrovnání obstaral Kapr, když se od něj míč odrazil přímo do brány. Další a také poslední utkání v podzimní části sehrajeme na domácí půdě proti Rynholci. Utkání je naplánováno na neděli 29.10.2023, byť jsme soupeře žádali o jeho přeložení, ale ten nakonec nesouhlasil. Výkop utkání je stanoven na 14:00 SEČ.

Napsat komentář